perjantai 26. huhtikuuta 2013

Luola on la grotte

Ranskassa on maan päällä paljon nähtävyyksiä mutta on niitä myös maan alla. Maan alta on löydetty luolia, jonne pääsee sisään kun ostaa lipun. Jotkut luolat on tippukiviluolia ja toiset ihan tavallisia. Ne voi olla monta miljoonaa vuotta vanhoja.




Me mentiin autolla yhteen paikkaan, jossa pääsi tippukiviluolaan. Siellä ei tarvitse pelätä että tippuu kiviä päähän vaan ne on tippukiviä kai siksi että niistä tippuu vettä. Vähän ne näytti kyllä jääpuikoilta paitsi että jääpuikkoja ei voi kasvaa maasta ylöspäin tai ainakaan en ole nähnyt. Aikuiset sanoi että sadassa vuodessa tulee sentti tippukiveä. Onko sata vuotta paljon?


Ylös menijöille siniset portaat, alas menijöille keltaiset!
Tippukiviluola oli paljon isompi kuin meidän talo tai ehkä jopa yhtä iso kuin joku kirkko tai jäähalli. Kattoa ei melkein voinut edes nähdä, varsinkin kun siellä oli pimeää.


Ulkona satoi ja oli varmaan yhtä kylmä kuin tippukiviluolassa. Aikuisia harmitti kun ne ei päässeet kävelemään luolan jälkeen kaupunkiin joka oli ihan muurien ympäröimä. Annettiin Isoveen kanssa niiden ottaa vähän valokuvia ja sitten päästiin kotimatkalle autopäikkäreille!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti