sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Lentokone on l'avion (ja pääministeri on le Premier ministre)

Ranskaan pääsee lentokoneella. Kyllä pääsee autollakin, mä ja Isovee kysyttiin äidiltä, mutta kyllä lentokone on jännempi. Siellä voi olla pilvessä ja näkee pieniä taloja.



Arvatkaa mitä. Kun me mentiin Pariisiin, lentokoneeseen tuli telkkarista tuttu mies. Isoveen isi sanoi sille jotain veroista, en ymmärrä. Mutta koska olin nähnyt sen telkkarissa, mietin että hienoa mennä samaan kuvaan. Voin sitten vanhana muistella, että näin sellaisen tunnetun henkilön! Tässä on meidän kuva!


Ranskassa mentiin ensin Pariisiin, jossa on Eiffel-torni. Osaan piirtää sen ja Isovee kanssa. Ennen kuin me lähdettiin, Isovee piirsi kirjan jonka nimi on Mato menee Ranskaan. Siinä mato menee Ranskaan koska miettii että saa sieltä paljon uusia kavereita. Ja niin se saakin. Ja se leikkii niiden kanssa koko päivän iltaan saakka. Siinä kirjassa on Eiffel-tornikin.

Ei me kuitenkaan menty Pariisiin. Vaan toiseen lentokoneeseen. Nyt me ollaan Perpignanissa. Kyllä tääkin on Ranskassa, koska kaikki puhuu ranskaa. Paitsi jotkut ei. Isoveen äiti sanoi, että kieli on katala. Vai oliko se katalaani?


2 kommenttia:

  1. Voi Hapsu miten hienoon seuraan pääsit jo koneessa! Mitähän matka eteen tuokaan...

    Mutta mahtoi olla mielenkiintoista kurkata myös vauvan suun sisään. Toivottavasti hampaita ei ole vielä kovin monta.

    VastaaPoista
  2. Siellä on kaksi hammasta. Pikkusiukku kuolaa paljon. Kastuin taas!

    VastaaPoista