lauantai 25. toukokuuta 2013

Kiipeily on l'escalade

Kyllä ihmeteltiin kun mentiin bussilla keskustaan ja mitä nähtiin. Siellä on sellainen vanha linnoitus tai vankila jossa voi mennä sisällä käymään jos haluaa. No se on siinä aina niin ei me sitä ihmetelty. Mutta kun sen viereen oli tullut yhtäkkiä pieni vuori! Ja muutakin omituista oli koska joku oli pystyttänyt aitoja.


Mutta sehän olikin kiipeilyseinä! Olin mukana kannustamassa vaan enkä kiivennyt mutta Isovee kiipesi ja kiipesi ja kiipesi. Välillä sitä huimasi ja pelotti ja se tuli alas mutta taas sen piti päästä uudestaan. Isoveen äiti mietti että ehkä Isoveen täytyy päästä kiipeilemään kotonakin koska Isovee oli niin hulluna kiipeilyyn. Se on ranskaksi l'escalade. Mutta kiipeilijä onkin le grimpeur



Aitojen sisällä lapset pääsi ilmaiseksi kiipeilemään ja pelaamaan jalkkista ja pyöräilemään maastopyörillä ja nyrkkeilemään. Siellä oli sellaisia setiä jotka järjestää kaikenlaista liikuntaa lapsille ja nuorille ja nyt ne oli käymässä Perpignanissa. Isovee ei halunnut samaan kuvaan kiipeilijäsedän kanssa, mutta Isoveen äiti halusi siitä kuitenkin kuvan!


Voi muuten ihan hyvin kiipeillä vaikka ei ole seinääkään. Vai mitä?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti