tiistai 11. kesäkuuta 2013

Roskis on la poubelle

No Hapsu täällä pitkästä aikaa moi. Tiedättekö mitä. Kohta pitää jo lähteä takasin kotiin!


Täällä Perpignanissa on ollut tosi kiva asua. Mutta kiva mennä kotiinkin ja leikkiä omilla leluilla koska ei voitu ottaa kaikkia leluja sieltä mukaan. Niin ja kaveritkin jäi kotiin ja niitä on vähän ikävä.

Tässä kaupungissa on paljon leikkipuistoja ja koiria ja vanhoja ja uusia taloja. Jotkut tosi vanhat talot on ihan sellaisia että varmaan ne kohta romahtaa. Ehkä joku vielä korjaa ne. Mutta jotkut talot on hienoja ja värikkäitä.




Aikuisten mielestä täällä on aika hyviä kauppoja ja ravintoloita. Nyt Isoveen äitiä hirvittää meneekö matkalaukku kiinni. Se ihmettelee miksi on niin paljon tavaraa vaikka se ei ostanut yhtään kenkiä.

Täällä pitää aina tiistaina ja torstaina viedä koko roskapönttö kadulle. Tiistaina keltainen ja torstaina vihreä. Sitten kun roska-auto on hakenut roskat niin ne kaataa roskiksen kumoon. Jos pönttöä ei muista viedä niin pitää odottaa koko viikko että ne haetaan.




Ihan ekamaista kertaa koskaan nähtiin täällä lohikäärme. Ja myös muumio, la momie. Lohikäärme oli kasveista tehty, ei oikea. Mutta muumio oli ihan oikea ja se makasi arkussa. Aika pelottavaa. Siinä museossa oli muumion lisäksi eläimiä. Museon tädit toi jonkun museosedän katsomaan Isoveetä koska niillä oli sama nimi.

Ainiin sellainen juttu vielä että kaikki täällä tykkää vauvoista ihan kamalasti. Pikkusiukku on meidän nähtävyys ranskalaisia varten.


Hyvä että nyt on valokuvia ja kirjoituksia tältä matkalta niin muistetaan aina millaista oli. Kerran Isovee oli Floridassa ja Isoveen äiti harmittelee vieläkin kun siellä kamera meni rikki ja kaikki matkakuvat hävisi. Isovee muistaa vielä ihan vähän että se näki siellä alligaattoreita ja merileijonia. Mutta kun me kasvetaan isommaksi niin ei se varmaan enää muista niitä.

Nyt täytyy pakata Muumi-reppu ja siivota ettei vahingossa jää joku lelu yksin tänne. Seuraavan kerran kirjoitan kun ollaan matkalla kotiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti